Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسول ایرانزاد که دبیری چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر دانشجویی پودس را به عهده دارد، در گفتگو با خبرنگار ایلنا، تاکید کرد: هر هنرمندی باید با موقعیت‌شناسی، نقش خود را در بهبود وضعیت و تزریق امید و اندیشه‌های نو به بطن جامعه ایفا کند.

ایرانزاد تصریح کرد: معتقدم در تحقق این وظیفه، آئینی پسندیده‌تر از این نیست که با زبان تئاتر، دوشادوش مردم بایستیم و با ایمان و امید به فردای بهتر، به مدد فرهنگ و هنر بیاندیشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایرانزاد با اشاره به اینکه فرهنگ و هنر و همچنین دانشجویان و نظام آموزش عالی یکی از شاخصه‌های توسعه و پیشرفت یک کشور هستند، گفت: معتقدم هنر تئاتر به طور ذاتی نقش تربیتی و تاثیر اجتماعی فراوانی دارد و می‌توان به واسطه‌ اندیشه هنرمندانه در قالب تئاتر، بسیاری از مسائل و مصائب و مشکلات جامعه را بیان‌ کرد و به دنبال راهکاری برای گشودن معبری بود.

او ادامه داد: برای همین، در چهاردهمین جشنواره تئاتر پودس، بر اندیشه، پژوهش، فرم نو و خلاقیت با رویکرد آسیب‌های اجتماعی تاکید شده است.

دبیر این رویداد فرهنگی و هنری تصریح کرد: در همین راستا، در این دوره از جشنواره محورهای «تاکید بر اندیشه به مثابه زبانِ تئاتری، تاکید بر پژوهش در چگونگی خلق و ارائه اثر، تاکید بر فرم نو و خلاقیت در اجرا، تاکید بر مسئله هویت و اخلاق فرد و اجتماعی و تاکید بر بررسی آسیب‌های اجتماعی» پیشنهاد می‌شود.

ایرانزاد رویکرد این دوره از جشنواره را «تاکید بر بررسی آسیب‌های اجتماعی» شامل مباحثی چون اعتیاد، خشونت، خرده فرهنگ و حاشیه‌نشینی خواند.

او همچنین تئاتر صحنه‌ای، نمایش ایرانی، نمایش رادیویی، نمایشنامه‌نویسی (جایزه دکتر غلامحسین ساعدی)، پژوهش، پوستر، عکس و خیابانی، محیطی (جایزه میرزا باقر حاجی‌زاده) را بخش‌های چهاردهمین دوره جشنواره تئاتر پودس خواند.

دبیر چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر دانشجویی پودس یادآور شد: دبیرخانه این دوره از جشنواره با رویکرد بررسی و راهکارهای مناسب برای حل مسئله آسیب‌های اجتماعی، امسال بخش نمایش‌های خیابانی و محیطی را هم به بدنه جشنواره افزوده تا فرصتی باشد که هنرمندان نقش موثر خود را در روند بهبود کیفیت زندگی و سلامت جامعه و به ویژه در پیشگیری و درمان آسیب‌های اجتماعی به نمایش بگذارند.

ایرانزاد همچنین درباره بخش پژوهش توضیح داد: دبیرخانه با هدف پرداختن به مقوله آسیب‌های اجتماعی در این دوره، با نگاهی به تاثیر هنر تئاتر در بهبود آسیب‌های اجتماعی، نگارش مقاله‌های علمی پژوهشی، بخش رقابتی پژوهش را برگزار می‌کند.

او ادامه داد: رویکرد بخش پژوهش، ذیل رویکرد کلی چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر داشجویی پودس بر آسیب‌های اجتماعی و پیوند آن با تئاتر دانشجویی متمرکز است.

این هنرمند تئاتر یادآور شد: بنابراین محورهایی را همچون قابلیت‌های سبک‌ها و مکاتب تئاتری برای طرح آسیب‌های اجتماعی، تحلیل و بررسی نمایشنامه‌های ایرانی با رویکرد مسایل اجتماعی، چگونگی استفاده از نمایش‌ها و آئین‌های ایرانی در بیان مسایل اجتماعی، نقش هنر تئاتر در آموزش کودکان برای ایجاد جامعه‌ای بدون آسیب‌های اجتماعی و رابطه و نقش هنر تئاتر در کاهش آمار آسیب‌های اجتماعی، برای نگارش مقالات پیشنهاد داده‌ایم.

دبیر چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر دانشجویی پودس با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره هم مانند ادوار گذشته هیچ تمایزی میان دانشجویان رشته تئاتر و دیگر رشته‌ها نیست، به تشریح شرایط و ضوابط عمومی متقاضیان شرکت در جشنواره پرداخت.

ایرانزاد ادامه داد: متقاضیان شرکت کننده در جشنواره باید دانشجو یا دانش‌آموخته پس از دی ۱۳۹۷ یکی از مراکز آموزش عالی استان‌های منطقه باشند. البته لازم نیست تمام عوامل و بازیگران گروه دانشجو باشند، بلکه دانشجو بودن کارگردان شرط کافی برای شرکت در جشنواره است.

ایرانزاد همچنین یادآور شد: هر متقاضی تنها می‌تواند خواستار حضور در یکی از بخش‌های جشنواره باشد و می‌بایست در هر بخش تنها یک اثر را به دبیرخانه ارسال کند. البته بخش‌های نمایشنامه‌نویسی، عکس و پوستر تئاتر از این قاعده مستثنی هستند.

او با تاکید بر اینکه جشنواره چهاردهم در مرحله انتخاب متون آثار، بیشتر بر ایده اجرایی کارگردانان توجه دارد، گفت: برای همین نیازی به ارسال متون چاپ شده نمایشی نیست.

دبیر این جشنواره دانشجویی خاطرنشان کرد: از این‌رو آن دسته از آثاری که دارای متن نمایشی تالیف شده هستند باید طبق دستورالعمل مربوطه، نمایشنامه خود را به صورت کامل در سایت جشنواره بارگذاری کنند.

ایرانزاد همچنین از برپایی جلسات روزانه نقد و بررسی آثار اجرا شده در جشنواره توسط گروهی از هنرمندان، منتقدین و اساتید تئاتری خبر داد که شرکت در آن برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.

او در پایان خاطرنشان کرد: زمان برگزاری چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای تئاتر دانشجویی پودس ۶ تا ۱۲ خرداد سال ۱۳۹۹ خواهد بود.

دانلود فایل

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تئاتر تبریز فراخوان جشنواره تئاتر نمایشنامه نویسی دانشگاه نبی اکرم دوره از جشنواره آسیب های اجتماعی جشنواره تئاتر هنر تئاتر یادآور شد جامعه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۸۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران گفت: با معرفی ۳۰۰ هنرمند صنایع‌دستی جهت بیمه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت، ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی واجد شرایط در این استان بودند و بیمه شدند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی، امروز_سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تعداد ۳۰۰ هنرمند صنایع‌دستی جهت بیمه سازمان تأمین اجتماعی به وزارت معرفی شدند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی و هنرهای سنتی واجد شرایط در این استان بودند و بیمه شدند.

وی افزود: این هنرمندان با داشتن مجوز تولید از این اداره‌کل و گواهی مهارت سازمان فنی‌وحرفه‌ای، توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی مازندران به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه هنرمندان تقاضای خود را از طریق شهرستان محل فعالیت خود از سال‌های قبل به رئیس شهرستان مربوطه ارائه و در نوبت بیمه بوده‌اند، گفت: فعالیت مستمر این هنرمندان یکی از شروط مهم برای بیمه محسوب می‌شود که برای رئیس شهرستان مذکور مربوطه و این اداره‌کل محرز شده است.

ایزدی با تاکید بر اینکه هنرمندان تحت پوشش در رشته‌های سفال، سرامیک، چرم، گلیم، هنرهای چوب فعالیت دارند، اظهار داشت: حداقل ۱۷۴ اشتغال در این بخش ایجاد کرده‌اند و سوابق خدمتی درخشانی را در رزومه خود دارند.

وی خاطرنشان کرد: معاونت صنایع‌دستی اداره‌کل در تلاش هستند تا در دوره‌های آینده، تعداد بیشتری از هنرمندان واجدان شرایط استان از خدمات بیمه‌ای هنرمندان بهره‌مند شوند.

کد خبر 751481

دیگر خبرها

  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند
  • لزوم کاهش آسیب‌های اجتماعی برای رسیدن انسان به جایگاه خلیفة‌اللهی
  • تسهیل ازدواج جوانان با مهریه کم
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌های مرکز مشاوره پلیس ایلام
  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • تاکید رئیسی بر استفاده از مساجد در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • امسال رویکرد متفاوتی به اندیشه ورزان جوانی جمعیت داریم
  • معلمان در کنترل آسیب‌های اجتماعی جامعه نقش کلیدی دارند
  • ایفای مسئولیت اجتماعی صنایع برای واحد تجاری، جامعه و محیط سودمند است